Edessä viisi vuotta kulttuurin unelmavuosia!

Idea Saimaan kulttuurin unelmavuosista sai alkunsa itäisen Suomen yhteisestä hausta Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026. Ajatuksena oli, että jokainen hakeva keskuskaupunki pääsee matkalla valokeilaan ja profiloimaan sekä innostamaan omaa aluettaan kohti pääkaupunkivuotta kulkiessa. Tavoitteena oli myös jakaa ja kasvattaa alueen osaamista esimerkiksi tapahtumien ja taiteilijavaihtojen näkökulmasta.

Kulttuurin unelmavuodet päätettiin toteuttaa joka tapauksessa, sillä ne nähtiin  tärkeäksi toimenpiteeksi alueemme taiteen ja kulttuurin puolesta. Niinpä tulevina viitenä vuotena tulemme näkemään erillisillä rahoituksilla ja omannäköisinä avauksina upeita kulttuurin unelmavuosia - toki yhteistä tekemistä ja kansainvälisiä verkostoja unohtamatta. Jo nyt ensimmäiset kaupungit, Mikkeli 2022 ja Joensuu 2023 ovat päässeet jakamaan osaamistaan, esimerkiksi yhteisten hakupohjien ja kulttuuritupsahdusten tiimoilta. Matkaa tulee jatkamaan Lappeenranta 2024, Kuopio 2025 ja tietenkin Savonlinna 2026.

Mikkelin kulttuurin unelmavuosi on lähtenyt ensimmäisenä avaamaan peliä - tutustu kokonaisuuteen heidän verkkosivuiltaan: kulttuurinunelmavuosi.fi